Följ oss på: CHM Swedish Taste Market
jul 282015
 

Idag fortsatte Vi med ännu ett besök hos en av våra framtida leverantörer Lakritsfabriken i Ramlösa. Detta för att få lite bakgrundsinformation om lakritsens historia och se hela deras stora sortiment av lakritsprodukter. Deras korta tid från “ax till limpa” var mycket intressant information. Det var en mycket givande och intressant möte. Historiskt har lakritsen används som medicinalväxt till att minska törsten och öka uthålligheten hos krigare på 356-344 talet f.kr. Vi tycker det ska bli spännande att få ha med deras sortiment hos oss.

För att följa mer detaljerat lakritsens historia följ denna länk: Lakritsfabriken i Ramlösa

maj 192015
 

Swedish-taste market på Skånematfestival i Brösarp.

Swedish-taste market på skånesmatfestival i Brösarp

Swedish-taste market på Skånematfestival i Brösarp för att få inspiration och samtidigt träffa leverantörer som kan vara intressanta att samarbeta med.

Den 22-24 maj 2015 samlas mathantverkare, producenter och kockar, livsmedelsföretag, organisationer och restauranger i Brösarp för att tillsammans skapa en fantastisk festivalupplevelse för tusentals besökare. Skånes Matfestival handlar om mat och dryck, innovation, kunskap och inspiration.

Skånes Matfestival är till för alla som vill provsmaka, äta, upptäcka, uppleva och lära sig mer om skånsk mat och dryck – från jord till bord.

Gör som Swedish-taste market bli inspirerade, ta tillfälle att uppleva något nytt till fest och vardag.

SKÅNES MATFESTIVAL – EN UNIK SATSNING FÖR MATINTRESSERADE

Skånes Matfestival är en unik satsning med fokus på innovation, interaktivitet, mångfald och kunskap. En levande mötesplats för branschen och en fantastisk festival för alla matintresserade. Provsmaka, ät, njut och insup mängder av nya sensationer. Skånes Matfestival blir årets mest spännande och smakrika festival.

TEMAN & DELTAGARE

Skånes Matfestival är uppdelat i olika teman där små och stora aktörer samverkar och tillsammans visar upp en mångfald av produkter och erbjuder aktiviteter inom sitt kunskapsområde. Under de olika temaområdena ser du vilka aktörer som deltar. På festivalkartan kan du se var du hittar respektive temaområde.

apr 022015
 

Butiksleverantören 2015 blev en mötesplats av rang.

Under två dagar samlades branschens ledande leverantörer på Kista mässan för att nätverka, göra affärer och se nyheter. Totalt samlades 6094 besökare på mässgolvet! Vi fick tillfälle att träffa många tilltänkta leverantörer som Vi kan få ett bra samarbete med i vår framtida verksamhet. Swedish-taste market var inbjudna till en privat föreläsning med fiskarsonen från Öckerö Christer Olsson. Denna föreläsning om “att vara en vinnare i framtidens förtroendesamhälle“ var mycket intressant med en inspiration som är lite utöver en vanlig föreläsning.

Mer om Christer Olsson på. http://www.christerolssongroup.se/

Christer Olsson 1

Christer i action på butiksleverantören 2015

Butiksleverantörer 2015

Mässbilder från butiksleverantören 2015

mar 062015
 

Passion för mat

Swedish-taste market var på besök vid matmässan Passion för Mat i Eriksbergshallen i Göteborg.

Swedish-taste market var på besök vid matmässan Passion för Mat i Göteborg. Mässan var mellan den 27 Februari & 1 Mars.
Passion för Mat är mässan för alla som gillar att laga mat! En mässa som är både unik och spännande med tydliga krav på utställarnas produktkvalitet och som håller fram god smak och råvarornas kvalitet.
Allt baserat på noga utvalda utställare med stor kunskap.
Mässan har mer än 120 livsmedelsutställare med stor passion. Här väntar även Köksskolan med några av landets bästa kockar, provningar, micro seminarier, tävlingar och massor av matidéer och inspiration för alla matintresserade.

Vi såg detta som ett bra forum att finna ny potentiella leverantörer som har samma inriktning som oss.

Nu efter mässan så kan Vi säga att de var en mycket intressant mässa där Vi fick tillfälle till att träffa många nya leverantörer. Mässan hade en stor spridning på olika teman som gjorde att Vi fick prioritera kontakterna och hoppa över seminarierna vilket var lite tråkigt. De leverantörer som tillsammans med oss är intresserade att utveckla och har samma värderingar som Vi kommer att presenteras senare under året.

Ren mat & smak

feb 222015
 

solarpark_750x400_1

SOLAR PARK. Solel från Helsingborg.

Swedish-taste market har tecknat andel i Solar park, som skall leverera solenergi. I vår strävan att leva upp till vår vision har vi tecknat andel i Solar park, som skall leverera solenergi. Detta är en del i att vara delaktiga och främja ett hållbart samhälle i framtiden.

Fakta om solel och solceller
Varje timma tar jorden emot lika mycket solenergi som hela jordens befolkning använder under ett helt år! Hela världens energibehov skulle kunna täckas av solceller på bara 7 % av ytan i Sahara. Solceller är den elproduktion som ökar mest i världen – trots detta kommer fortfarande 80 % av världens energianvändning från fossila källor.

Solar Park Helsingborg
I NSR:s industripark, VERA Park, i Helsingborg finns deponier – gammalt avfall som är sluttäckt med tätskikt. På slänterna av dessa deponier placeras en markbaserad solcellsanläggning med en effekt på upp till 2 MW (megawatt). Effekten motsvarar ett stort vindkraftverk och energin beräknas bli nästan 2 miljoner kWh/år. Den kommer att byggas i etapper och bestå av upp till 8300 solpaneler, som vardera har en toppeffekt på ca 250 W. Panelerna är av samma typ som i mindre, takmonterade solcellsanläggningar som man idag kan se på villor.

solarpark_750x400_2

feb 162015
 

Passion för mat

Snart är det dags för Swedish-taste market att besöka matmässan Passion för Mat i Eriksbergshallen i Göteborg.

Mässan är mellan den 27 Februari & 1 Mars.

Passion för Mat är mässan för alla som gillar att laga mat! En mässa som är både unik och spännande med tydliga krav på utställarnas produktkvalitet och som håller fram god smak och råvarornas kvalitet.
Allt baserat på noga utvalda utställare med stor kunskap.

Mässan har mer än 120 livsmedelsutställare med stor passion. Här väntar även Köksskolan med några av landets bästa kockar, provningar, micro seminarier, tävlingar och massor av matidéer och inspiration för alla matintresserade.

Vi ser detta som ett bra forum att finna ny potentiella leverantörer som har samma inriktning som oss.

Efter vårt besök kommer vi att recensera mässan . Eventuella leverantörer kommer att presenteras senare under året.

Ren mat & smak

okt 282014
 

Kopia av 599133_10150954312253901_1926752211_n

Den 26/10 besökte vi mässan ” Älska Mat & Vin” på Slagthuset i Malmö.  Runt 100 kvalitetsmedvetna utställare medverkade på Mässan.  Vi fick tid att träffa flera intressanta leverantörer som gav oss mersmak. Älska Mat & Vin är en årlig återkommande mat och dryckesmässa. Smak, doft och inspiration erbjöds i överflöd.

okt 272014
 

dedicated-to-organic

Den enda mässa i Norden som är dedikerad till ekologiskt.

Då detta är den enda mässa i Norden som är dedikerad ekologiska varor var det oerhört intressant och lärorikt.
Detta var första gången vi besökte denna typ av mässa. Vi har redan nu bestämt oss för att besöka mässan 2015. Vid årets mässa knöt Vi nya kontakter med bl.a inom hudvård.  Att det ekologiska är framtiden fick vi starka bevis för på mässan.

sep 072014
 
mat

Mötesplatsen för närproducerad, småskalighet och hållbar måltid.

Under augusti anmälde Vi oss till ”MAT” som skall sprida kunskap och inspiration om bra mat för en god hälsa och hållbar miljö. En mötesplats för bransch och konsumenter med kommande seminarier, debatter, workshops och en av Sveriges största matmarknader där Vi kan knuta nya kontakter med olika leverantörer.